Najbolj simpl najbolj dobra juhca!

Tale juhica je ena mojih najljubših, zato ker se jo naredi v točno 5 minutah in ker je doooooobra. Gor na slikci je še file pacifiškega jezika, zato bom navedla tudi tak recept. Vodo segrejemo (skoraj do vrelišča) in vanjo stresemo na drobno narezan brokoli. Kuhati ga pustimo le par minut, da ohrani barvo in vse dobro. Ko se to naredi stresemo brokoli v mikser, dolijemo nekaj vode v kateri smo ga kuhali (pa ne preveč, da ni juha preredka) – če pride juha pregosta, še dolijemo vode. Preden zmiksamo dodamo malce soli, popra in žlico kisle smetane. To dobro zmiksamo, da pride nežna gostljata juhica. Juho takoj postrežemo. V juho se poda kakšna bolj mastna riba. Jaz sem v maslu popekla pacifiški jezik. Juhico dokončamo s popečenimi stretimi orehi in olivnim oljem.

 • Share/Bookmark

2 odgovorov na temo “Najbolj simpl najbolj dobra juhca!”

 1. Pika
  7.02.2010 | 21:49

  Redno na meniju. Dobro tudi iz druge zelenjave, ujeti je potrebno le pravo stopnjo “kuhanosti” izbrane zelenjave. Zelo uporabno tudi, če je od prejšnjega dne ostalo recimo nekaj basmatija ;) Da ne pozabim … različne začimbe naredijo iz iste osnove zelo različne končne izdelke ;)

 2. foodista
  8.02.2010 | 09:58

  glede kuhanosti je najbolje kar na minute gledat. Pravijo tudi, da se zelenjave nikoli ne pokriva s pokrovko, ker hitreje postane brezbarvna. Sem pa poskusila enako juho iz cvetače, pa mi ni bila všeč. Tudi struktura ni bila fina – ni tako viskozna kot je brokoli. Drugače so pa idealne razne buče, grah, koreni…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !