Ne-cvrti spomladanski zavitki

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Lažjo različico spomladanskih zavitkov jaz ponavadi pripravim za večerjo, kot predjed oziroma kot finger food, enkrat sem jih vzela celo na piknik. Enostavni so za pripravo in nabiti z vitamini pa še zabavno jih je skupaj sestavljat. Takšni zavitki izvirajo iz Japonske sicer pa jih postrežejo tudi v drugih azijskih deželah. Pri nas se že nekaj časa dobi rižev papir, ki niti ni tako drag. Edino vodilo pri oblikovanju takšnih zavitkov je, da mora biti vse kar boste dali noter narezano zelo, zelo tanko. Pa seveda, treba je biti potrpežljiv, če se kakšen od zavitkov strga.

Te svoje zavitke sem piripravila iz korenja, kumarice, avokada, mangota, zelene paprike in dimljenega lososa z lahko majonezo. Sicer pa jih lahko sestavite iz škampov, rakovih palčk, kakšnimi ostanki piščanca na primer, sojinimi kalčki ipd.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov na temo “Ne-cvrti spomladanski zavitki”

 1. Anja
  15.02.2010 | 17:27

  Tole pa zgleda zelo zamudno delo! Koliko časa traja priprava? A se da kje kupit že takole lepo narezano zelenjavo?

 2. foodista
  15.02.2010 | 19:01

  haha, ja je kar zamudno, ampak Japonci so načelno pri vseh njihovih jedeh tako stilistični pri pripravi. Pri teh stvareh je potem dobro imet še par rok voljnih pomoči :)

 3. Muki
  17.02.2010 | 15:56

  Mene zanima, ke ste tole lepo mizo nabavl? ;)

 4. foodista
  17.02.2010 | 21:19

  O hvala. Iz tika je. V Ljubljani v Novi (http://www.nova-on.net)

 5. cmrljica
  14.03.2010 | 20:56

  tile zavitki me pa spomnijo na Vietnam…njami…tam sicer z ornk dodatkom sveže mete

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !