Krištof/Predoslje

Gostilna Krištof je ena meni najljubših v bližini Ljubljane. Predvsem zato, ker na zanimiv in včasih nepričakovan način pripravijo tradicionalne slovenske jedi in poskušajo slediti svetovnim kulinaričnim trendom. Ponujajo tako degustacijski meni kot posamezne jedi. Meniji se sezonsko menjajo. Meni najljubša detajla stojita pred vhodom – tabla na kateri so s priimki označene družine, ki bodo na tisti dan obedovale pri Krištovu, in seveda jabolčni sok ali kaj podobnega kar čaka obiskovalca sodu pred vrati.

Okušeno:

Mrzla predjed: Sendvič v škrniclju z jelenovim križem

Ravno prav velik in zelo okusen začetek degustacijskega menija!

Topla predjed: Juha, da se ne prejladiš (česnova z dimljenim kravjim sirom)

Juhica je bila mogoče malce preveč smetanasta, vendar zelo okusna. Dimljen sir je pridal polnost jedi in jo lepo zaključil.

1. Glavna jed: Soška postrv s krvavico.

Krvavice pri Krištofu so nekaj posebnega. Že sama prezentacija – v kozarcu za vlaganje. Kozarci za

vlaganje so postali nekakšen hit po restavracijah, a tej jedi se to resnično poda. Gre za neke vrste razstavljeno krvavico, brez ovitka, ki je okuuuusna! S postrvijo ali brez - ni kakšne velike razlike, kakorkoli že, je to moja najljubša jed z menija.

2. Glavna jed: srnine zarebrnice z brusnicami in polento. Kot se za divjad spodobi, močnega okusa a nežna na dotik. Odlično pripravljeno vendar malce premalo razburljivo. Sama prezentacija je malo okorna in krožnik malce prevelik za takšno postavitev in velikost porcije.

Sladica: Iglu (v njem se skrivajo orehova, lešnikova in jabolčna krema. Presenečenje je kar precejšnje, ko

sladico prinesejo predte. Iz nje se lepo kadi (tekoči dušik), vendar presenečenje malce pokvari spoznanje, da z iglujem ne moreš kaj dosti storiti. Ne da se ga pojesti, streti ali kako drugače spojiti s tistim kar je spodaj – ni ravno del jedi ampak služi bolj kot pokrivalo, katero kmalu tudi odnesejo. Pod fascinantni ledenim oklepom pa se skrivajo malo manj pretresljive kreme.

Krištof je ena izmed tistih restavracij kjer obed ni le obed vendar je gastronomsko popotovanje.  Cene jedi niso posiljene in napihnjene. Ambient je rahlo zastarel, zelo gostilniški, vendar prijeteno domačen, družinski. Zelo zanimiva je tudi ponudba presnih napitkov –  na primer kot aperitiv za tiste, ki ne marajo/morejo alkohola. ocena***
  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !